bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

Comuna Boroaia in cuvinte si imagini. Traditii, istorie, geografie, personalitati, fotografii.

Satul Giulesti | Satul Barasti | Satul Moisa | Satul Boroaia | Satul Sacuta |
Scoala Nr. 1 - Boroaia | Scoala Nr. 2 - Boroaia | Scoala Moisa | Scoala Barasti | Scoala Giulesti |

 

Boroaia - istorie si continuitate, spre un tel european
small logo

Agricultura si industrie

Resursele comunei sunt nesemnificative motiv pentru care activitatea economica este preponderent agricola. Agricultura (cultura plantelor si zootehnia) si prelucrarea lemnului sunt traditionale. Calitatea solului nu favorizeaza obtinerea unor productii performante motiv pentru care peste ½ din suprafata africola a comunei este destinata zootehniei (pasuni, fânete si suprafete cu plante furajere cultivate). Pe baza acestora majoritatea localnicilor sunt crescatori de bovine si ovine, atât pentru nevoile proprii cât si ca sursa de venit prin valorificarea surplusului de produse (lapte si carne în mod deosebit). Dintre plantele de cultura cele mai mari suprafete dupa culturile furajere le ocupa porumbul, cartoful si ovazul folosite si acestea cu prioritate în furajarea animalelor.

Exploatarea si prelucrarea lemnului a fost si continua sa fie o activitate practicata în Boroaia. Datorita materiei prime existente si a faptului ca principalul material de constructie folosit înainte era lemnul, multi localnici au devenit tâmplari, dulgheri, draniceri (confectioneri de nobila). Unele îndeletniciri (mestesuguri, precum fieraria sunt pe cale de disparitie).

În comuna exista un numar însemnat de masini agricole si tractoare dar o parte a locuitorilor executa lucrari agricole si cu animele (cai).

Pe lânga gospodariile populatiei sunt mici livezi de pomi fructiferi iar productia de fructe este folosita pentru consumul propriu. Pe cale de disparitie este si apicultura, doar câtiva localnici îndeletnicindu-se în timpul liber cu cresterea albinelor si mai mult din placere decât din ratiuni economice.

Cât priveste industria nu exista unitasi puternice pe raza comunei. Câteva micro-întreprinderi sunt bazate pe prelucrarea primara a lemnului si doar una singura de prelucrarea sa superioara (S.C. Mintex S.A.).

Mai exista în comuna doua brutarii si o societate de prelucrare primara a laptelui. Majoritatea productiei de lapte (care constituie si produsul valorificat în ce mai mare cantitate) este preluat si prelucrat la Vatra Dornei si Câmpulung Moldovenesc.

Galerie Foto

 

Contact Us | ©2005 INTERNATIONAL TVN-SYS S.A. SUCEAVA ROMANIA